TRAVEL to LONDON, AUSTRIA, VENICE & BRIGHTON.

Ik heb jullie heel wat te vertellen. In de voorjaarsvakantie ben ik er twee dagen tussenuit geweest. Dit stond niet op de planning, maar ik nam mijn vriendin mee naar LONDON. In April ben ik met school naar Oostenrijk en een dagje naar Venetie geweest. En momenteel ben ik in Brighton, want morgen heb ik mijn eerste schooldag! Ik ga namelijk 2 weken een taalcurcus volgen.

CITYTRIP LONDON

DAG 1  /  SHOPPING IN OXFORD STREET & WESTFIELD STRATFORD CITY

Laat ik eens bij het begin beginnen. Ik besloot samen met mijn lieve vriendin naar London te gaan!De voorjaarsvakantie leek ons een perfect moment. We vlogen met easyjet via Amsterdam. En kwamen aan in London Southend Airport. We namen daarna de trein naar de stad. Het duurde ongeveer een uurtje. Na onze treinrit namen we de metro naar Marble Arch, om naar onze hotel te gaan. We zaten in een hotel 5 minuten van metrostation Marble Arch. Heerlijk om lekker dichtbij de winkels te verblijven.De rest van de dag hebben we geshopt in Oxford Street en zijn we daarna naar Westfield mall in Stratford City geweest. In London heb je twee Westfield malls, namelijk bij Shepherds bush en Stratford City.  Ik heb zelf al tientalllen keren Westfield in Shepherds Bush bezocht, maar in Stratford City vond ik het net wat leuker. Dat komt omdat zij daar een Forever 21(!) en Primark hebben.En laat dat net een van mijn favoriete winkels zijn! Dus als je ooit naar London ga, bezoek dan een van de Westfield malls! Ze zijn makkelijk bereikbaar met de metro.

DAG 2  / SIGHTSEEING & SHOPPING
De tweede dag hebben wij heerlijk ontbeten en zijn we daarna de stad ingedoken. Met de metro zijn we naar Tower Brigde geweest, waar ik totaal niks van verwacht had. Boven mijn verwachting vond ik hem wel mooi. We hebben daar nog even rondgelopen en foto’s gemaakt. Daarna zijn we naar Buckingham Palace geweest, om de wacht te zien. Helaas zijn wij niet heel lang, dus zagen we niet veel. We besloten om lekker de stad in te duiken, om wellicht nog leuke aankopen te scoren. En dat was redelijk gelukt. In de middag was het weer tijd om London te verlaten. Met wat stress, want de busmaatschappij had op de site de verkeerde locatie gegeven voor de opstapplaats. Omdat onze bus niet kwam hadden wij aan een andere buschaffeur gevraagd waar de opstapplek was. Hij had gelukkig duidelijk aangegeven waar het was. Rennend in Oxford Street met een hartslag van 398258 slagen per minuut hadden wij het net gehaald. Je weet niet hoe wij waren toen we in de bus zaten naar het vliegveld. Nu ik eraan terug denk kan ik er wel hard om lachen, maar op dat moment totaal niet.

Tower Bridge
BIG BEN


WEEKJE OOSTENRIJK + DAG VENETIË
Half zes in de vroege morgen werden wij op de parkeerplaats naast onze school verwacht. Hier keek ik al sinds ik klein was naar uit, mijn oudere zussen gingen namelijk op kamp toen ik nog op de basisschool zat. Ik heb een erg leuke week gehad en leuke mensen leren kennen. Ik zou nooit zelf snel zo’n vakantie boeken. Maar dit was een erg leuke ervaring. We hebben de hele week sportieve activiteiten gedaan, zoals: mountainbiken (wat ik doodeng vond), sneeuwhiken, in bomen klimmen, ect. Als je mijn vraagt of ik dit opnieuw wil doen, dan zeg ik zeker JA! Vooral voor het dagje Venetië. Een stad zonder auto’s, wat wil je nog meer?! De smalle straatjes, die allemaal op elkaar lijken. Maar vooral voor de mooie gondels en bruggen. Oke, de mensen zijn niet allemaal zo aardig. Ze zijn continu aan het bellen, zelfs als ze je aan het afrekenen zijn. Niet zo klantvriendelijk dus.. En de ijsjes *kwijl*    

LEKKER IJS tijdens de busreis naar Oostenrijk!
Hiken
Prachtig uitzicht tijdens het hiken.
phototime!

VENETIË <3.

ENGELAND AT THE MOMENT!
I’M IN ENGLAND, BABY! Ik heb voor de vijfde keer London bezocht, dit keer omdat mijn zus momenteel hier stage loopt. Mijn andere zus een een vriendin van mijn zussen zijn hier ook voor een paar dagen verbleven. Ik heb dit keer een andere kijk op de stad gekregen. Normaal ging ik overal met de metro heen en dit keer kan ik met trots zeggen dat ik heeel wat van de stad heb meegekregen. Natuurlijk niet alles, want London is ongeveer zo groot als de provincie Utrecht. Onlangs de kou hebben we het overleefd. Ik ben erg trots om mijzelf, want ik heb weinig gekocht. Nu kan ik wellicht mijn geld spenderen in Brighton. 

Voor de vijfde keer bezoek ik een van
de leukste steden op aaaaarde: LONDON!
We zijn naar Singin’ in the rain geweest! Het is een super leuke musical.
Ik raad je aan om in London naar een musical te gaan.
Het is echt de moeite waard!
Sinds een paar uurtjes ben ik in Brighton! De komende twee weken zal ik veel engels ga praten. Ik heb een leuke gastgezin, het zijn lieve mensen en hebben een schattig 10 jarige dochter. Ik ben erg benieuwd naar de stad en mijn klasgenoten. Hoe ik het eten ga vinden en of ik ooit mijn bus ga missen ect. Ik ben klaar voor de uitdaging. Het is een wonder, dat ik dit in mijn eentje aandurf, aangezien ik erg verlegen ben. Engels leren in een andere land, met aan andere gezin, met andere klasgenoten, challenge accepted!

Ik zal jullie de komende twee weken op de hoogte houden! 

Advertenties

15 gedachten over “TRAVEL to LONDON, AUSTRIA, VENICE & BRIGHTON.”

  1. Wat een super leuke dingen allemaal! En wat kom je vaak in londen! haha. En geweldig ook dat je daar zo'n cursus gaat doen! Fijn ook dat je gastgezin leuk is, dat maakt het al direct veel beter 🙂 Heeeeel veel plezier en succes!

  2. Je bent zo avontuurlijk, dat bewonder ik! Geweldige reisjes heb je al achter de rug en wat gaaf dat je nu op taalstage bent. Over de grootte; echt balen als het sightseen belemmert wordt door je lengte, kon zelf geen goeie glimp vangen van de Mona Lisa erdoor =] Je komt vast terug als een pro in engels.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s